Selecteer een pagina

Vanuit Terherne zijn er vele mooie vaartochten mogelijk dankzij de centrale ligging in het hart van Friesland. De genoemde routes hieronder zijn slechts een greep uit de vele vaarmogelijkheden vanuit Terherne. Aan de hand van de door ons verstrekte waterkaart zijn de routes op vele manieren aan te passen.

In overleg is er van alles mogelijk!

Rondje Terherne (ca. 1,5 – 2 uur)

Dit eenvoudig te varen rondje, voert u langs de mooiste plekjes van Terherne. Halverwege de route is er ook nog gelegenheid voor een hapje en een drankje of ijsje. Ook kan er op verschillende plekken aangelegd worden om eventueel te zwemmen of te luieren.

Rondje Goïngarijp (ca. 2,5 uur)

Deze tocht voert u langs de dorpjes Terkaple, Akmarijp en Goïngarijp. Er is voor elk wat wils. Mooie huisjes afgewisseld met prachtige natuur. Halverwege de tocht is er gelegenheid om even rustig koffie te drinken op het terras van restaurant “De Klokkenstoel”. Ook deze route is uit te breiden, bijvoorbeeld met een bezoekje aan Joure.

Rondje Grou (ca. 3,5 uur)

Een veelgevaren tocht die u door de plaatsen Akkrum, Jirnsum en Grou voert. deze tocht is zeer populair door de gevarieerde route. Alles wat Friesland te bieden heeft, komt aan u voorbij. ook deze tocht is uit te breiden met bijvoorbeeld Eernewoude aan te doen met een bezoek aan het Natuurpark “De Alde Feanen”. Dankzij de vele terrasjes onderweg, zal ook de inwendige mens niets tekort komen.

Rustzoekers sluisjetocht (ca. 5 uur)

Friesland op zijn best! Rust en ruimte, weidse vergezichten op dorpjes en over uitgestrekte graslanden. Het gebied “De Lege Geaën”, (letterlijk betekent dit “lage streken”) is alleen te bereiken via sluisjes die men zelf moet bedienen. Grote schepen zal men hier niet tegenkomen.

Rondje Sneek

Op diverse manieren te varen, afhankelijk van weer en wind en routes variërend van 4 uren tot een hele dag.

Optie 1
Terherne – Sneek – Oppenhuizen – Uitwellingerga – Terherne (ca. 4 uur).

Optie 2
Terherne – Sneek – IJlst – Jutrijp – Uitwellingerga – Terherne (ca. 5,5 uur).

Optie 3
Terherne – Sneek – Oppenhuizen – Uitwellingerga – Langweer – Broek – Joure – Akmarijp – Terkaple – Terherne (hele dag)

Toerbootjes 

 

Terherne !

Een schitterend Watersport dorp gelegen in het hart van van Friesland , centraal gelegen tussen Leeuwarden Sneek en Heerenveen .

De perfecte plaats om te vertrekken voor een heerlijke ontspannende dag op het water , zwemmen vissen of gewoon lekker de omgeving verkennen ?

In het voor en na seizoen gelden er voor meerdere dagen speciale tarieven. Het huren van de toerbootjes is varen op eigen risco!
Prijzen zijn inclusief Brandstof en Waterkaart.